Dit heb je nodig:

  • 300 gram Rundergehakt (of kipgehakt)
  • Doosje cherrytomaatjes
  • Geraspte oude geitenkaas
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 100 gram rode kidneybonen
  • 1 zure groene appel
  • theelepel zwarte peper
  • theelepel cayennepeper
  • 1 rode peper, ontpit en in schijfjes
  • 10 zwarte olijven
  • tortilla chippies naturel
  • 1 rijpe avocado
  • teentje knoflook

 

En zo maak je het: Rul het gehakt en kruid dit met zwarte peper, cayenne peper en paprika poeder. Snijd alle groenten in plakjes. Pak een ovenschaal of groot bord, leg eerst een bodem tortilla chips op de schaal. Leg de rode en de groene paprika, de kidneybonen, de Appel en de rode peper daar boven op. Strooi vervolgens de plakjes olijf daar over heen en wat cherrytomaatjes. Zet alles 20 minuten in een voorverwarmde oven. Maak nog even een Avocado dip: Prak een rijpe avocado heel fijn, voeg Keltisch zeezout, peper, knoflook en eventueel cherrytomaatjes in kleine blokjes toe. Gooi een toefje bovenop wanneer het uit de oven komt en klaar.

Bon appetit!