Iedereen roept wat anders. Dat maakt het moeilijk voor de consument. Zo staan kokos en palmolie ook bij vele in een negatief daglicht. Slecht voor natuur, dier, verzadig vet  en matig gebruiken zeggen ze. Maar over welke vorm hebben ze het eigenlijk? Of scheren ze gewoon alles over 1 kam? Het antwoord is namelijk vrij simpel.

  • Geraffineerde palm of kokosolie is enorm ongezond voor mens en milieu
  • Ongeraffineerde palm of kokosolie is enorm gezond voor mens

GERAFFINEERDE PALMOLIE kom je in allerlei uiteenlopende producten tegen. Het is een bewerkte plantaardige olie die smeltgedrag van producten tegengaat en dezelfde producten een goed mondgevoel geeft. Denk bijvoorbeeld aan koekjes met een vulling of extra creamy pindakaas. Palmolie zit niet alleen in voedingswaren, maar ook in verzorgingsproducten zoals shampoo en conditioners.

WAAROM is Geraffineerde palmolie SLECHT VOOR natuur, dier en mens?

https://www.facebook.com/DavidAvocadoWolfe/?fref=ts Wereldwijd wordt jaarlijks 47 miljoen ton aan geraffineerde palmolie geproduceerd. Elk uur wordt er voor een oppervlakte van 300 voetbalvelden aan oerwoud voornamelijk in Maleisië en Indonesië gekapt om plaats te maken voor palmolieplantages. Ten eerste worden heel veel dieren die in de regenwouden leven hierdoor met de dood – en uitsterving – bedreigd. Maar ook ontstaan er veel bosbranden, wat weer voor milieuvervuiling zorgt. Daarnaast worden de gezonde stoffen uit de rode palmolie gehaald zoals vitamine E, A Q10, sterolen enz. Ze worden gebleekt en ontgeurd. Bevatten veel verzadigde vetzuren en roven vitamine en enzymen weg. Wat overblijft is een wit  goedje zonder voedingswaarde. Kortom; palmolie is slecht voor de natuur, voor de dieren en voor de mens. Het is op allerlei manieren een dikke vette no go!!

MAAR de BIOLOGISCHE GERAFFINEERDE VORM is super gezond!! De olie is niet chemische geraffineerd, ontgeurd en gebleekt. Alle voedingsstoffen zitten er nog in. Ook wel extra vierge oliën genoemd en heeft vele voordelen!! Ze werken met fair trade boeren, biologisch en beschermen juist de natuur!!

GERAFFINEERDE RODE PALMOLIE, is enorm gezond deze is rood/ oranje van kleur. Het bevat ontzettend veel gezonde voedzame stoffen en is stabiel bij verhitting. Vol met anti-oxidante en ware verrijking voor je gezondheid. Het stabiliseert je cholesterol en heeft enorm veel voordelen, net als de geraffineerde kokosolie.

GERAFFINEERDE KOKOSOLIE wordt gemaakt uit vers gepelde kokosnoten tot extra vierge kokosolie en is mega gezond en voedzaam. Het bevat verzadigde vetten MAAR wel de middellange vetzuurketens. Het wordt hierdoor makkelijk in de lever afgebroken. Het versnelt je stofwisseling en wordt meteen als brandstof ingezet en niet snel als vet worden opgeslagen. Het heeft het een positief effect op de darmen en bevat bestanddelen die bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en ontstekingen tegen gaan. Ook stabiliseert het je bloedsuikerspiegel en heeft het een positief effect op de schildklier. Kortom mega gezond.

Wanneer je biologische kokos of rode palmolie koopt weet je dat je goede kwaliteit hebt. Bijvoorbeeld de Aman Prana producten! Zo staat elke liter van Amanprana rode palmolie voor: Beschermt biodiversiteit in Colombia (vogels, amfibieën, dieren en planten). Beschermt 1 boom in het Colombiaanse regenwoud. Brengt geld naar lokale kleinschalige allianties van bio palmfruittelers. Betekent premies voor bio, onderwijs, gezondheid en duurzaamheid. En dit betekent jij, de telers en Amanprana gelukkig.

FOODENFAMILY STAAT VOOR GERAFFINEERD VRIJ ETEN. GEEN DIEET GEWOON GEZOND