“mmjaammmi mama, maar zo vind ik ze wel lekker!!”

Naast de bekende groene spruiten zijn er ook paarse spruiten.De smaak van de paarse spruiten is milder, licht zoet en een beetje nootachtig. Zowel in groene als paarse spruiten zit veel vitamine A, B1, B2 B5, B9, B11 en C en zijn daardoor super gezond. Daarnaast bevatten ze ook de mineralen kalium, magnesium, ijzer en fosfor en veel vezels. Paarse spruiten hebben veel anti-oxidanten die voor een gezond gestel met goede weerstand belangrijk zijn.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 250 gr paarse schoongemaakte spruitjes
  • 1 zoete aardappel in plakjes (is de aardappel heel groot? Gebruik dan de helft)
  • 1 rode ui in niet te kleine stukjes
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 50 gr feta in bokjes
  • 1/2 appel in blokjes
  • optie: handje pecannoten
  • 150 gram gehakt
  • Zwarte peper
  • Snufje Cayenne peper
  • Kokosolie

En zo maak je het:

  • Kook de spruiten kort (+/- 5 minuten).
  • Voeg bij het gehakt zwarte peper en een snufje Cayenne peper.
  • Rul het gehakt in de pan, bak de ui en de knoflook mee.
  • Bak ondertussen in een andere pan de zoete aardappel schijfjes in wat kokosolie
  • Giet de spruiten af en voeg de spruiten en de appel toe bij het gehakt. Laat alles nog even bakken.
  • Vind je een handje pecannoten lekker erdoor? voeg ze dan nu toe.
  • Voeg de aardappelschijfjes toe aan de gehakt/spruiten pan en maak af met de blokjes feta.

Laat alles nog kort bakken (2 min) en serveer op of doe in een ovenschaal en zet nog 15 minuutjes in oven van 160 graden. Kan je ondertussen je keuken opruimen en de tafel dekken…. Dat is ontspannen aan tafel zitten!

Eetsmakelijk!!!