Heerlijk als lunch of diner…..

Maar natuurlijk eerst een paar weetjes over de ingrediënten van deze heerlijke verwen salade.

 

De AVOCADO bestaat voor 30% uit gezonde vetten. Deze vetten kunnen absoluut geen kwaad, sterker nog: het is één van de meest essentiële fruitsoorten voor ons lichaam. Hoewel de avocado veel calorieën bevat, zijn de onverzadigde vetten gunstig voor het verlagen van je cholesterolgehalte. Avocado’s bevatten daarnaast veel kalium en bevat maar liefst 10 gram vezels!!

Ook heerlijk gedroogd en leuk voor de kids….

De MANGO zit bomvol vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Deze zijn goed voor zowel lichaam als geest!! In de mango zit Fenol, een anti-oxidant, calcium en magnesium en een grote hoeveelheid ijzer. Daarnaast helpt de vitamine C het lichaam ijzer op te nemen uit ander eten. In een mango zit veel tryptofaan, dit is de voorloper van serotonine. Beiden worden ook wel gelukshormonen genoemd. De mango versterkt ook de hartspier, verbetert het seksleven doordat je hormonale systeem wordt verbeterd, helpt bij het tegengaan van aambeien, obstipatie, etc.

KIKKERERWTEN zijn erg voedzaam. Ze bevatten veel vitamine B1, B2, B6, B11 en ook nog wat vitamine C. Ook zijn kikkererwten rijk aan kalium, calcium, fosfor, ijzer, molybdeen, mangaan en magnesium. Verder bevatten kikkererwten het aminozuur tryptofaan, veel vezels en proteïnen. Niet verkeerd toch?!

INGREDIËNTEN: (2 personen)

100 gram Quinoa
1 avocado
1/2 mango
50 gram feta
2 eetlepels pijnboompitjes
200 gram kikkererwten
zwarte peper
klein beetje olijfolie
2 handen rucola (je kan ook babyspinazie nemen)

BEREIDING:

Kook de quinoa en de kikkererwten. Meng ze door elkaar en voeg de Feta in stukjes toe. Bak de pijnboompitjes kort en meng de helft aan de quinoa toe. Leg op ieder bord een grote hand rucola, schep de salade van kikkererwten, quinoa en feta eroverheen. Verdeel de avocado en de mango in partjes eroverheen. Verdeel de rest van de pijnboompitten, voeg wat peper toe en olijfolie!

Eetsmakelijk!!