Linzen zijn hartstikke gezond: Ze zitten boordevol vezels en plantaardige proteïnes. Dit zorgt ervoor dat je na het eten van linzen lang een verzadigd gevoel hebt. Deze vegetarische linzen tomatensoep is echt overheerlijk en simpel klaar te maken. De toevoeging van verse tomaten zorgt ervoor dat je ook de nodige vitaminen binnenkrijgt. Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten zeer rijk zijn aan lycopeen (een erg gezond antioxidant). Een ideaal soepje voor een heerlijke lunch.

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 250 gram rode linzen
  • 2 bleekselderijstengels
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 wortels
  • 2 theelepels loas (kruid)
  • 2 theelepels kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad (djintan)
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1,5 Liter water

En zo maak je het:

Snijd de bleekselderij, rode ui en wortels in kleine stukjes. Fruit de groente in 2 eetlepels kokosolie met een dichte deksel. Voeg de knoflook en de andere kruiden toe en laat ze even mee fruiten tot de wortels zachter zijn. Snijd ondertussen de tomaat en voeg toe. Laat het prutje met tomaat nog een paar minuten stomen. Ten slotte voeg je het water toe en laat je alles 10 minuutjes koken. Mix in blender of met staafmixer. Eetsmakelijk!

Leuk als je je ervaringen op facebookpagina van foodenfamily deelt! Ben benieuwd wat je er van vond.