Leuk als voorgerecht, bijgerecht of gebruik 2 of 3 als hoofdgerecht.

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 20 dunne ronde plakjes courgette
  • 10 grote ronde plakken aubergine (dikke gedeelte van 2 aubergine, bewaar het dunnere gedeelte van de aubergine voor een ander keer!
  • 1 rode ui
  • 4 lente uitjes
  • 10 kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • Kokosolie (voor bakken en invetten van ovenschaal)
  • Zout arme tomatenpuree (180 gram)
  • 100 ml rode-wijn
  • 1 ei
  • Snufje keltisch zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel geelwortel
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 20 dunne plakjes geitenkaas of gewone kaas
  • 20 plakjes dun geschenen tomaat
  • Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de courgette in dunne ronde plakken. Snijd de aubergine in grote ronde iets dikkere plakken. Besprenkel met olijfolie en een klein beetje keltisch zout. Bak de plakjes alvast even in de oven. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes en bak dit even aan in kokosolie. Voeg dan de tomatenpuree, alle kruiden en het ei toe en verwarm dit zo’n 5 minuten. Vet de ovenschaal in met wat kokosolie en snijd daarna de tomaat in stukken. Maak nu kleine stapeltjes. Begin met een grote plak aubergine, leg daarop een dun plakje tomaat, dan wat saus en dan een dun plakje geitenkaas. Herhaal dit met, courgette, tomaat, saus, plakje geitenkaas en sluit af met een plakje courgette. Steek er eventueel een sate prikker in voor stabiliteit.