Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten, met heerlijk homemade appeltaart!!

Dit heb je nodig…

Springvorm: 18 cm doorsnee, gebruik een hoge vorm.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 100 gr. amandelmeel
  • 100 gr. (glutenvrij) havermeel
  • 100 gr. (glutenvrije) havervlokken
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 5 Medjoul dadels (ontpit)
  • 200 gr. kokos yoghurt (SUIKERVRIJE)
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden
  • 1 tl vanille poeder
  • snufje Keltisch zout

Appelextra:

  • 1/2  appel
  • 2 grote ontpitte medjoul dadels
  • 1 tl vanille poeder
  • 1 el johannesbroodpitmeel of arrowroot
  • 40   gr. amandelmeel
  • snufje kaneel naar wens

Voor de vulling:

  • 4 grote appels,
  • handje geweekte rozijnen of gojibessen
  • 1 el kaneel of speculaaskruiden
  • Optioneel: 4 pruimen, in stukjes gesneden

2016-10-22-18-23-35

Aan de slag!

    1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
    2. Doe het amandelmeel, het havermeel en de helft van de hoeveelheid havervlokken in een mengkom, roer dit samen met het bakpoeder, de vanille, het zout en de kaneel door elkaar. Voeg hier de kokosyoghurt , de ontpitte dadels en de kokosolie aan toe.
    3. Kneed het deeg met je handen en maak er een bal van.
    4. Wikkel het deeg even in folie en leg dit 15min in de koelkast.
    5. Snij ondertussen  de appels in blokjes,  voeg hier de overige ingrediënten voor de vulling aan toe. Roer deze door elkaar.
    6. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en gebruik 3/4 van het deeg om de bodem en de rand van de springvorm te bekleden.
    7. Verdeel wat appelextra over de bodem voor een extra smaaksensatie en om te voorkomen dat het deeg te nat wordt.
    8. Vul de springvorm met het appelmengsel!
    9. Doe de overgebleven havervlokken in de kom en kneed deze door het overgebleven deeg heen zodat er een kruimel deeg ontstaat.
    10. Strooi dit mengsel over de appeltjes heen.
    11. Bak jouw koningin circa 50 minuten goudbruin. Hou je taart goed in de gaten want elke oven is net weer even anders.

Geniet ervan!!