Oeps de foto is mislukt…. hij volgt later 🙂

Maak je eten aantrekkelijk!

Bij eten speelt geur en smaak een belangrijke rol maar zeker ook het uiterlijk doet ontzettend veel. Wees creatief en maak een leuke creatie. Vooral kinderen vinden het geweldig als er meerdere kleuren gebruikt worden en er een figuurtje op hun bord ligt. Ineens smaakt het veel beter, raar maar waar! Het smaakt beter als het er zo feestelijk uit ziet!

Benodigdheden:

  • 250 gram havermout
  • 2 eetlepels boekweit
  • 200 milliliter water
  • 2 eieren
  • twee handjes walnoten
  • een stuk of acht zongedroogde tomaatjes
  • twee eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
  • Tomaten saus (zout en suikerloos)
  • Zachte geitenkaas of buffel mozzarella
  • Cherry tomaatjes
  • Groene paprika
  • 2x rode punt paprika
  • ( optie Rucolo en schapenkaasvlokken)
  • 4 zongedroogde tomaten (uit olie)
  • 2 teentjes knoflook
  • Handje basilicum blaadjes

Bereiding tomatensaus

Snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika dan in grove stukken. Ontdoe de knoflook van het schilletje. Laat de zongedroogde tomaten even kort uitlekken. Voeg dan alle ingrediënten samen en meng het met een keukenmachientje of staafmixer.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Doe de walnoten, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en hak fijn.
  • Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij. Mix tot een glad mengsel.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en smeer het mengsel uit in de vorm van een kerstboom of snijd de pizza later in 8 partjes en steek er een sateprikker in als boomstam (bodem van ongeveer 1 cm is prima).
  • Schuif de plaat in de oven en bak tien minuten, zodat de bodem al een beetje stevig wordt.
  • Haal de pizzabodem eruit en besprenkel met olijfolie (nu niet de extra vierge, maar de gewone).
  • Besmeer de bodem nu met tomatensaus en beleg met partjes tomaat, paprika en mozzerella (of andere dingen die je lekker vindt)
  • Bak een half uur in de oven totdat de bodem hard is en de groentjes goed doorbakken zijn.
  • ( optioneel) Haal uit de oven en maak af met eventueel rucola en kaasvlokken.
  • Snijd in 8 stukken en steek er een saté prikker van onder in.

Have your self a merry little Christmas