Soms heb je van die dagen, zit je uren binnen door veels te vies weer of heeft je kind een besmettelijke bacterie waardoor weggaan best ingewikkeld is. Dan kan zomaar de verveling er in slaan. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen in huis. Daarvoor hier enkele tips:

tentTip 1. Bouw een tent

Een tent in huis is zo gemaakt: pak een laken, een aantal stoelen, wat wasknijpers en klaar is kees! Maak wat lekkers klaar en ga gezellig met je kind samen in de tent picknicken.

Tip 2. Sokken spel

Net als Memory! Maak een bergje van de sokken die net uit de was komen en laat je kind steeds 2 dezelfde pakken.

Tip 3. Apenkooi@home

Speel apenkooi in huis. De vloer is een grote oceaan, daar kan je echt niet op staan.
Leg kussens of tijdschriften op de grond en verdeel de stoelen door de ruimte en deze ene keer kan er ook over tafel worden gekropen. De strijkplank fungeert als super glijbaan. Maar pas op voor de haaien in de zee…

Tip 4. Restaurantje

Zet wat losse voedingsproducten op het aanrecht klaar. Nu kunnen jullie om iets lekkers voor elkaar maken. Kinderen leren zo ontdekken met voeding en gaan hierdoor beter eten. Denk aan nootjes, appel in stukjes, rozijntjes, blauwe bessen, dadels, mandarijn…. Hier kan je leuke borden van in elkaar toveren.

schminkenklein1Tip 5. Schminken van je zelf of de badkamer

Schminken bij ons altijd een schot in de roos. Je krijgt het over weer uit en ze is er uren zoet mee. In bad maak ik ook vak een plasticschaaltje met schmink voor haar Zinkzalf ansicht is al perfecte, beetje cacao erdoor heen gemengd en je hebt ook bruin. Zet ze voor een spiegel en er wordt uren gekliederd.
Je kunt ook wat plakkaatverf met scheerschuim mengen en voilà: je hebt ‘muurverf’. Hiermee kunnen je kinderen lekker los gaan in de badkamer! Wel zo fijn: na afloop kun je de verf gewoon afspoelen door er eventjes langs te gaan met de douchekop.

Tip 6. Organiseer een verzamelspeurtocht

Stippel je eigen speurtocht uit door het hele huis. Bekijk van tevoren wat er her en der op de grond ligt, en geef je kind een emmertje mee om alles te verzamelen. Geef hem vervolgens wat opdrachten mee. Dus bijvoorbeeld: vind 1 witte sok (als die rondslingert), zoek het varkentje van de speelgoedboerderij, vind 10 Lego-blokjes, etc.

Tip 7. Spelen of schoonmaken?

Combineer het aangename met het onaangename: geef je kind een emmertje met water en een doekje en maak samen de badkamer schoon. Pret verzekerd!

Tip 8. Varieer met speelgoed

Heeft jouw kind veel speelgoed maar verveelt hij zich toch? Verdeel het speelgoed in meerdere bakken, en haal elke dag een andere bak tevoorschijn. Hierdoor ontdekt je kind elke dag weer iets nieuws, en is het aanbod overzichtelijk.